کمردرد در دوران بارداری از اهمیت کلینیکی فوق العاده ای برخوردار است . 50 تا 90 درصد زنان باردار دچار کمردرد می شوند . هدف از پژوهش ، بررسی اثر ورزش های دوران بارداری در پیشگیری و کنترل درد ناشی از بارداری در زنان غیر ورزشکار بود. آزمودنی ها فاقد سابقه ورزشی و هر نوع بیماری اثر گذار در کمردرد بودند . گروه تجربی شامل 10 آزمودنی بود که به مدت 20 هفته ، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 30 تا 45 دقیقه از ماه های دوم و سوم در برنامه های ورزشی شرکت می کردند و برنامه تا حدود یک هفته قبل از زایمان ادامه داشت . گروه کنترل فاقد هر گونه برنامه تمرینی بود . در انتهای هر ماه با استفاده از پرسشنامه استاندارد کیوبک ، میزان درد کمر کلیه آزمودنی ها اندازه گیری شد . سپس با استفاده از آزمون ویلکاکسون درد کمر دو گروه کنترل و تجربی در ماه های مختلف با یکدیگر مقایسه شد . نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که کمر درد در دومین سه ماهه بارداری شروه می شود و پیشرفت درد کمر در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل بسیار کند و با تاخیر بود . به طور کلی ، در افراد غیر ورزشکار ، ورزش دوران بارداری به طور کامل مانع بروز کمردرد نمی شود ، اما درد کمر را در سه ماهه دوم و سوم بارداری به تاخیر می اندازد و دوره درد را کوتاه تر می سازد ، در نتیجه فرد مدت زمان کمتری را با درد به سر می برد.
زاده, محبوبه عالم, فرهپور, دکتر نادر, محمدی, مهری. (1384). نقش تمرینات ویژه دوران بارداری در کاهش دردکمر ناشی از بارداری در زنان فاقد سابقه ورزشی. حرکت, 25(25), -.
MLA
محبوبه عالم زاده; دکتر نادر فرهپور; مهری محمدی. "نقش تمرینات ویژه دوران بارداری در کاهش دردکمر ناشی از بارداری در زنان فاقد سابقه ورزشی". حرکت, 25, 25, 1384, -.
HARVARD
زاده, محبوبه عالم, فرهپور, دکتر نادر, محمدی, مهری. (1384). 'نقش تمرینات ویژه دوران بارداری در کاهش دردکمر ناشی از بارداری در زنان فاقد سابقه ورزشی', حرکت, 25(25), pp. -.
VANCOUVER
زاده, محبوبه عالم, فرهپور, دکتر نادر, محمدی, مهری. نقش تمرینات ویژه دوران بارداری در کاهش دردکمر ناشی از بارداری در زنان فاقد سابقه ورزشی. حرکت, 1384; 25(25): -.